Д-р Светослав Стефанов: Ще работя за достъпно здравеопазване и запазването на квалифицирани медицински кадри

Основният ми мотив, за да приема да бъда част от листата на Коалиция „БСП за България” в 28- МИР Търговище, е именно хуманнта професия, която упражнявам в сферата на здравеопазването. Бих искал да работя за достъпно и качествено здравеопазване за всички български граждани в петте общини на областта, за това да няма закриване на общински болници и да се стабилизира, както кадрово така и финансово областната болница МБАЛ – Търговище, защото това е много важно!

През последното деситилетие наблюдавам сериозен недостиг на квалифицирани млади кадри – лекари, акушерки и медицински сестри, поради отлива на младите хора в чужбина, това е проблем съществуващ в цялата страна и особено силно изразен в нашата област –  не е за подценяване.

Стратегията за справяне с този проблем е в две насоки. На първо място е необходимо откриването на повече стажантски програми и места с атрактивни условия на труд за допълнително набиране и запазване на квалифицирани медицински кадри. На второ място, чрез промени в закона за висшето образование да се създаде ангажимент за студентите изучаващи медицина през държавна поръчка, след завършването си да бъдат ангажирани да практикуват в страната за период равен на периода на обучението им.

Това от една страна ще допринесе за по-качественото здравно обслужване и ще повиши доверието на гражданите в здравеопазването, от друга страна, задържайки младите тук, това ще помогне положително за справяне с демографска криза. Ще работя активно по установения законов ред да се забрани превръщането на общинските болници в търговски дружества с цел печалба! Ефективността им да се измерва в това колко печалба са генерирали през годината, а не колко болни са получили своевременна и качествена здравна грижа!

Разбира се политиката на БСП и персонално моята, е в посоката на грижа за тези от гражданите, които са по-беззащитни и уязвими, за да може да се осигури достоен живот на младите хора, на майките с деца, на пенсионерите и на безработните!

Ако подкрепяте моята кауза, подкрепете и мен на 2 април с номер 1 и преференция 102!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе