„Детски отдел“ на РБ „Петър Стъпов“ се огласи от гласчета на първокласници от Първо ОУ „Христо Ботев“

В дните от 21-24 март „Детски отдел“ на РБ „Петър Стъпов“ се огласи от веселите гласчета на децата от първите класове на Първо основно училище „Христо Ботев“, които организираха и проведоха своите празници. Повод за веселието бе преминаването на първолаците от буквар към читанка, оформен в ефирни и много силно емоционално заредени тържества, под надслов „Празник на буквите“.

Мероприятията бяха организирани от класните ръководители на първокласниците: г-жа С. Стойкова, г-жа В. Таскова, г-жа Е. Димитрова, г-жа М. Доманова. На тържеството присъстваха гости от ръководството на училището, в лицето на зам. директорите г-н Румен Куюмджиев и г-жа Наталия Жечева. Поканени бяха и други – част от настоятелството на училищната институция и родители на учениците, които също бяха в публиката.

Сред всички чудесно репетирани и великолепно представени песнички и стихотворения, които разчувстваха както гостите, така и нашите колеги, станахме свидетели и на занимателни игри с обучителен характер, които представиха и напредъка на децата в хода на тяхното образование.

Сред подаръците, с които учениците си тръгнаха имаше книжки и традиционният наш жест за насърчаване на четенето под формата на безплатни читателски карти за една година на всички, които още нямат такава, книгоразделители и Молба на книгата с полезни съвети за малките читатели.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе