Поредица от концерти на ансамбъл „Мизия“ в страната

През следващите два месеца професионален фолклорен ансамбъл“Мизия“ гр.Търговище ще изнесе поредица от концерти в различни градове на страната.

На 16 април ансамбълът ще гостува в град Девня по случай най-големия християнски празник Великден.

На 21 април ще участва в тържествен концерт „Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ и приятели“,организиран за Денят на община „Тунджа“ и „ще придаде пъстрота на празника и незабравими емоции на зрителите“- думи на Георги Георгиев, кмет на общината.

На 29 април ще гостува в с.Драгоево , Велики Преслав, където ще се проведе петото издание на фестивалът „Драгоево пее и танцува“.

На 30 април ансамбъл „Мизия“ ще поднесе концерт в гр.Севлиево в рамките на Деветото издание на Националния фестивал „Семе българско” , „форум който с всяка следваща година става все по-многолюден и дава възможност за изява на творци от цялата страна, показва продукцията на български производители, поддържа ред инициативи в подкрепа на раждаемостта, екологията, занаятите, традициите и др. Всеки българин трябва поне веднъж в живота си да го посети, за да си спомни корените и да усети със сърцето си силата на българския дух“ – думи на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

На 2 май ще зарадва жители и гости на с.Оброчище, община Балчик.

Концерти на ансамбълът са предвидени и за жителите на град Търговище.

Танцьори,певици и музиканти под ръководството на главния художествен ръководител и хореограф Любчо Василев ще разкрият красотата на българския фолклор с танци и песни, предимно от нашата етнографска област.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе