Близо 100 проверки на РЗИ в обекти на територията на област Търговище през изминалата седмица

По систематичен контрол са извършени общо 97 броя проверки на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека в т. число и в заведения за хранене и развлечения и хранителни магазини на територията на област Търговище. От тях 46 проверки са по текущ контрол, 30 са проверките по чл.56, 16 проверки са по чл.54 и чл.55 и 5 са по чл.54 а чл.56 а от Закона за здравето, които касаят забраната за пряка реклама на спиртни напитки, продажбата на алкохол на лица под 18 годишна възраст и продажбата и употребата на „райски газ“ (диазотен оксид).

По време на осъществявания контрол за констатирани нарушения са направени 6 предписания:

– 1 предписание до ръководител ЕР-Омуртаг за провеждане на проучване и установяване на причините за влошеното качество на подаваната питейна вода в един от пунктовете за пробонабиране на града;
– 2 предписания до Директора на учебно заведение от общ. Търговище за засилване на контрола при приготвяне на дезинфекционни разтвори и за извършване на ремонт в санитарни възли в училището;
– 1 предписание на Директор на ДГ от общ. Търговище за осигуряване на замрежване на отваряемите прозорци;
– 1 предписание на собственик на бръснарски салон от общ. Омуртаг за осигуряване на топла течаща вода;
– 1 предписание за спиране реализацията на метални изделия – обеци и пръстени, за които не са представени документи гарантиращи безопасността на предлаганите метални изделия съгласно т.27 от Приложение XVII, касаеща забраната за употребата на никел към Регламент (ЕО) 1907/2006година.

Съставени са 2 акта на работещи в салон за маникюр от общ. Търговище и бръснарски салон от общ. Омуртаг за работа с нередовна лична здравна документация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе