„Българската армия в училище“ в ПТГ „Цар Симеон Велики“ на 11 май

Във връзка с планирано занятие за  осигуряване подготовката на българските граждани от средните училища по защита на отечеството и популяризиране на военната професия, Военно окръжие II степен – Търговище организира провеждането на събитието „Българската армия в училище“. Мероприятието е по инициатива на училищното ръководоство на  Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ – гр. Търговище по повод патронния празник на школото – 11 май 2023 г., подбудени от интереса на учениците към ежегодните военни игри в Търговище „Бъди войник“.

В периода от 09.30 ч. до 12.00 ч., в двора на училището, ще се проведат състезателни игри по военно-приложни спортове с учениците и ще бъде представена военна техника и въоръжение от представители на военно формирование 34200 – Шумен и военно формирование 54060 – Шумен.

Поканени са представители на Регионално управление на образованието – Търговище, директори, учители и ученици от други местни средни и основни училища.

Подобни събития дават възможност на младежите и девойките да се запознаят отблизо с предизвикателствата и достойнствата на военната служба, да разгледат част от въоръжение и техника, да зададат своите въпроси към военнослужещите. Срещи и иницативи като тази събуждат у децата и желанието им един ден да станат част от българската армия, да кандидатстват във военни училища.

Във връзка с гореизложеното, за нас ще бъде чест да присъствате и отразите събитието на 11 май 2023 г. в двора на ПТГ „Цар Симеон Велики“ – гр. Търговище.

 Във времето от 08.30 ч. до 09.30 ч. на 11.05.2023 г., пред сградата на училището, ще има церемония по вдигане на националния флаг и връчване на награди на изявени ученици.

От 11.00 часа, в ИАРМ – Велики Преслав, ще се проведе тържественият ритуал, свързан с приемането на нови випуск ученици в редиците на Симеоновото войнство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе