Тържествено заседание на Общинския съвет се проведе по случай официалния празник на Търговище, 14 май

Тържествено заседание на Общинския съвет се проведе по случай официалния празник на Търговище, 14 май.

„Нека в дните пред нас ни води убеждението, че трябва да допринасяме, да сме всеотдайни, посветени на хората и на мястото, където живеем. И да си повтаряме, че ние сме Търговище. Ние създаваме, ние променяме и градим града си. И в тези начинания няма място за „Аз“. Има само „Ние“, заяви кметът Д-р Дарин Димитров.

Поздравления по случай празника отправиха народните представители Илина Мутафчиева, Джейхан Ибрямов, Йорданка Георгиева, областният управител Станимир Парашкевов. На български език поздравление отправи и Адриан Байку – съветник на кмета на румънското Търговище по въпросите на здравеопазването, социалните дейности и културата. Поздравителен адрес в Общината постъпи и от народния представител Теменужка Петкова.

На тържественото заседание кметът връчи отличието за почетен гражданин на журналиста Божидар Николов.

Нели Ташева, председател на Тракийското дружество в Търговище получи отличието на Стоян Мавродиев, удостоен с високото звание посмъртно.

По време на заседанието д-р Димитров получи и най-високото отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци, „Кристално огърлие“. Наградата му бе връчена лично председателя на Съюза Станислав Почекански, за заслугите на кмета за развитието на културния живот на общината.

През деня предстои тегленето и на жребия от онлайн играта „Намери петлето“, която се проведе в дните от 8 до 14 май, на страницата на Традиционния пролетен панаир.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0hPi3Jkjo6vnM2c4imKNkwP9EdbzSPWi8jjNTruvnQfrfN71bapGnwkwvc4FCwqf9l&id=100070169621557

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе