Временна организация на движението в Търговище във връзка с празничното шествие на училищата и дефилето на зрелостниците

Във връзка с провеждането утре в гр. Търговище  на различни празнични прояви послучай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност – празнично шествие и дефиле на зрелостниците, с цел подобряване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за възникване на пътни инциденти от ОД МВР-Търговище уведомяват гражданите, че ще бъдат въведени някои ограничения за движение на ППС по отделни улици в града.

По повод провеждането на празнично шествие на ученици  в гр. Търговище, което ще се проведе от 10,30 ч на 24.05.2023 г.,  от 9,30 ч на  на същия ден  до приключване на проявата:

–  се затваря за  движение ул. „Хр. Ботев“ –  в участъка от кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ до кръстовището с ул. „Стефан Караджа“, и улиците „ Св. Св. Кирил и Методий“, „Кл. Охридски“ и „Стефан Караджа“

– за преминаване на участващите блокове от училищата временно ще бъде ограничено движението по бул. „Митрополит Андрей“ – от кръстовището с ул. „Паисий“ до кръстовището с ул. „Хан Кубрат“, и участъка от улица „Христо Ботев“ – от кръстовището с бул. „М. Андрей“ до кръстовището с ул. „ Цар Симеон“; по ул. „Капитан Данаджиев“ – от кръстовището с ул. „Боровец“ до кръстовището с ул. „Паисий“; по ул. „Трети март“ –  от кръстовището с пресечката за IV-то основно училище до кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“; по ул. „Братя Миладинови“ – от кръстовището с ул. „Дамян Груев“ до кръстовището с ул. „Христо Ботев“. На тези кръстовища ще има полицейски екипи от 9,30 ч на същия ден. Служителите на реда ще преустановяват движението на МПС само докато преминат празничните колони, веднага след което то ще бъде възстановено.

По време на преминаване на блоковете от училищата към централната част на града служители на сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР-Търговище и на РУ-Търговище ще подпомагат  движението на автомобили и пешеходци на някои от възловите кръстовище в града – на „Стария бряст“, кръстовището за кръгово движение до бившата баня, и кръстовището до сладкарница „Захарно петле“.

Във връзка с провеждането на празнично дефиле на абитуриенти от гр. Търговище от 17 ч на същия ден полицейски екипи ще бъдат отново на възловите кръстовища в гр. Търговище и при необходимост ще регулират движението на МПС. Във вечерния часови пояс към централната част на града ще се допуска само влизането на МПС, превозващи абитуриенти. Тези  автомобили ще могат да паркират на паркингите до спортна зала „Сеид Мустафов“, до ДСК, до хотел „Мизия“ и до бившата сграда на ОББ – до изчерпване на капацитета им. Движението на МПС, превозващи абитуриенти, по ул. „П.Р. Славейков“, ще се осъществява еднопосочно –  само откъм хотел „Идол“ в посока централна поща.

От полицията апелират към гражданите на Търговище да спазват въведените с оглед осигуряване сигурността на пътя на абитуриентите и техните близки временни ограничения за движение в определени участъци и времеви интервали. На зрелостниците пожелават весел и незабравим празник и им напомнят да проявят необходимата отговорност така, че да не допускат създаване на предпоставки за пътни инциденти, които биха помрачили празника им. А именно – да не шофират след употреба на алкохол или под въздействието на наркотични вещества, нито пък да се возят като пътници в автомобили, шофирани от употребили алкохол или наркотици водачи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе