Изложба живопис – “Разговор” в РБ „Петър Стъпов“ в Търговище

На 30 май в Арт галерията на библиотека „Петър Стъпов“, се откри изложба живопис – “Разговор” на художниците проф. Васил Вълев (1934-2021) и проф. д-р Бисера Вълева.

Събитието откриха г-жа Нели Димитрова, ръководител на Школа по изобразително изкуство „Артея“ и скулпторът Илия Иванов, които представиха творците на публиката.

В експозицията са представени 25 художествени творби. В тази съвместна изява, среща си дават два свята, на пръв поглед различни генерационно, но специфично близки като чувствителност и разбиране за езика на живописта. Изложбата открива на публиката двама художници, останали верни на акварела. Гости на събитието бяха много почитатели и приятели на двамата художници, техни ученици, местни творци и граждани.

🖌 Малко преди откриването на изложбата, присъствахме на мастер-клас на тема „Водни техники върху хартия“, където проф. д-р Бисера Вълева сподели богатия си творчески опит и умения с ученици от II СУ „Проф. Н. Маринов“ с ръководител Татяна Николова. Младите таланти на Търговище, чрез насоки и споделяне на малки хитринки от страна на г-жа Вълева, успяха да се докоснат до света на живопистта.

Изложбата „Разговор“, ще може да посетите до средата на месец юни.

На 30 май в Арт галерията на библиотека "Петър Стъпов", се откри изложба живопис – “Разговор” на художниците проф. Васил…

Posted by Регионална Библиотека "Петър Стъпов" – Търговище on Wednesday, May 31, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе