Спипаха повторно двама, пияни зад волана в Търговище и антоновското село Семерци

За денонощието в областта са установени двама водачи,  управлявали МПС с концентрация на алкохол в кръвта му над 0,5 промила, след като вече са били осъдени с влезли в сила присъди за шофиране с концентрация на алкохол  в кръвта им над 1,2 промила.

На 12.05.2023 г. около 8,20 ч на ул. „Димитър Благоев“ в с. Семерци, община Антоново, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособен 59-годишен водач от с. Зелена Морава, община Омуртаг.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,01 промила, след като вече е осъждан по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс с влязло в сила споразумение на Районен съд-Омуртаг. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

На 12.06.2023 г. около 11,50 ч на кръстовището на бул. „Ал. Стамболийски“ и път I-4(София-Варна) в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Рено Канго“ с търговищка регистрация – фирмена собственост, управляван от 42-годишен правоспособен водач от гр. Търговище.

При извършената по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ проверка е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,08 промила.

В хода на проверката е установено още, че водачът е осъждан по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс(за управление на МПС с над 1,2 промила алкохол в кръвта) с влязла в сила присъда. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Двамата са задържани на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 2 от Наказателния кодекс.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе