Задържаха двама за притежание на наркотици в Търговище, единият бил и употребил зад волана

Водач е задържан в РУ-Търговище за 24 ч за шофиране под въздействието на наркотично вещество. Това информират от полицията. Установено е още, че той и спътничка в автомобила му са държали у себе си наркотично вещество.

На 16.06.2023 г. около 21,30 ч на ул. „Никола Маринов“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 28-годишен правоспособен водач от гр. Варна. В хода й по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” е установено, че същият е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество канабис. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

При проверката е установено още, че същият държи у себе си свивка фолио, съдържаща суха зелена тревиста маса с общо тегло 30 грама, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. При извършена проверка на пътувала в същия лек автомобил 33-годишна жена от гр. Търговище е установено, че тя  държи у себе си 3 свивки от фолио, съдържащи суха зелена тревиста маса с тегло 3 грама, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана.

Двамата са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая са започнати две бързи полицейски производства по чл. 354а, ал. 3 и досъдебно производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе