Изтича срокът за плащане на първата вноска на местните данъци и такси

На 30 юни изтича срокът за плащане на първата вноска от годишния данък върху недвижимите имоти и превозните средства, както и на таксата за битови отпадъци за 2023 г.

От отдел „Местни данъци и такси“ в Община Търговище напомнят, че от 1 юли ще бъде начислявана лихва за просрочие върху неплатени суми.

Призоваваме гражданите да използват безкасов начин на плащане по банковата сметка на Общината: ІВАN: ВG60UВВЅ80028413869000; БAHKA:      OББ AД – ĸлoн Tъpгoвищe. Отбелязва се и код за вид плащане: данък върху недвижимите имоти – 442100; данък върху превозните средства – 442300; такса за битови отпадъци – 442400.

Задълженията може да се платят в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите на отдел „Местни данъци и такси” в Центъра за административно обслужване на Общината. Сумите могат да бъдат заплатени и на касите на Изипей, на уебстраницата www.epay.bg, както и на касите на „Български пощи” ЕАД.

Възможно е и плащане чрез платформата за електронно банкиране ДСК Директ. През нея гражданите могат да се информират и за дължимите данъци и такси на свое име.

Информация за размера на задълженията може да се получи и на тел. 0601 68 755 в „Местни данъци и такси“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе