53-годишен остава в ареста за палеж

Търговищкият окръжен съд остави без уважение молбата и потвърди мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Г. Е от гр. Търговище. 53-годишният мъж е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 330, ал. 1, във връзка с чл. 18 от НК – опит за палеж на имот в гр. Омуртаг.

На 25.05.2023 г. в 19,07 ч. на тел. 112 в РУ – Омуртаг е получен сигнал за извършен опит за запалване на имот в гр. Омуртаг – собственост на 72-годишна жена, като за целта е била използвана бутилка със запалителна течност, която е била хвърлена в двора на имота. Това  е извършено посредством малолетно дете, като това малолетно дете е пострадало при извършване на престъплението.

Представителят на държавното обвинение определи искането на защитата за вземането на по-лека мярка за неотклонение за допустимо, но неоснователно, като посочи, че предстои прецизиране на обвинението, привличане на обвиняемия и предявяване на материалите по делото. Защитата пледира, че не са налице обстоятелства, които да потвърждават обвинителната теза.

Съдът потвърди мярка за неотклонение „Задържане под стража“ вземайки предвид, че целта на мярката е да обезпечи присъствието на заподозрения в хода на разследването, не смята, че ще се укрие, но съществува реална опасност да извърши престъпление. Съдът взе под внимание и съдебното му минало – осъждан.

Ако се докаже, че Г. Е. е виновен, наказанието, което се предвижда, е от една до осем години „Лишаване от свобода“.

Определението на Окръжен съд – Търговище е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе