Областният управител на Търговище извърши спешна обиколка на селата в Антоновско, засегнати от дъждовете през последното денонощие

От обилното количество дъжд, паднало тази нощ са се образували  наноси, които затварят  пътя между няколко населени места в общината. Причината е прелялото дере в близост и запушените  водостоци.  Подобна критична обстановка имаше точно две години на същата дата, когато  пътя в района на с. Богомолско беше блокиран, заради свлачища. Очаква се в утрешния ден да започне и разчистването на пътя към селото. Предстои разчистване на района на село Черна вода  с тежка техника, за да се осигури проходимост за автомобилите.

На терен бяха още служители на община Антоново и кметските наместници на засегнати села. Дадени са указания на кмета на община Антоново за предприемане на по нататъшни действия. Към момента няма бедстващи хора в населените места, няма проблеми и с електрозахранването и водоподаването в домакинствата от засегнатите села. В района се правят съвместни проверки с ЕРП Север за установяване на потенциални опасни участъци, за да се избегне спиране на електрозахранването. Съгласувано с Напоителни системи ЕАД- Русе  е временно спрян основния изпускател на язовир Ястребино. Към момента нивото на водите в язовира е спокойно и далеч от критичното.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе