Възможности за разрешаване на проблемите с водоснабдяването на с. Голямо ново и с.Априлово са обсъдени на среща с областния управител

Днес областният управител на област Търговище Станимир Парашкевов и главния секретар на  Асоциацията по Вик-Търговище проведоха работни срещи с кметовете на селата Голямо Ново, община Търговище  и Априлово, община Попово.

Поводът за срещите са постъпили сигнали от кметовете, относно зачестили  проблеми с водоснабдяването в двете населени  места, породени от силно намалелите дебити на водоизточниците, както и лошото състояние на вътрешната водопроводна мрежа на населените места. След срещите г-н Парашкевов се ангажира да съдейства на компетентните институции,  ВиК и  община Търговище и община Попово при разрешаване на проблемите.

Във връзка с започналите  проверки  във всички предприятия и места за производство и съхранение на оръжия и боеприпаси в страната, по- късно през деня областният управител посети складова база „Голямо Ново“. Констатира се, че  създадена организация по охрана на обекта е на необходимото ниво. На фирмата, която извършва охранителната дейност се оказва пълно съдействие от органите на ОД на МВР-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе