Община Попово с подписани договори за изграждането на 3 спортни площадки в гр. Попово и селата Зараево и Ковачевец

Община Попово подписа договори с Държавен фонд „Земеделие“ за реализирането на проекти за изграждането на 3 спортни площадки в гр. Попово и селата Зараево и Ковачевец. Общината е кандидатствала и е получила одобрение за тях от ДФ „Земеделие“ и от МИГ-Попово по Програма за развитие на селските райони, процедура по Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Проектът „Многофункционална спортна площадка гр. Попово“ е на стойност 273 428,11 лв. без ДДС и включва изграждане на комбинирана спортна площадка за тенис, с възможност за очертаване на волейболно поле, с включена площадка за стрийт фитнес и фитнес уреди на открито. Тя ще се намира пред волейболната зала „Тодор Янев“ в Градската градина в Попово. В рамките на проекта се предвижда също и поставяне на ограда на спортното игрище, както и монтаж на соларни фотоволтаични осветителни тела за осветление на площадката, монтаж на преместваемо съоръжение тип контейнер за съблекални към тенис корта, монтаж на готова беседка, озеленяване, алеи и градско обзавеждане – пейки, кошчета, стойки за велосипеди. Предвидени за реконструкция са съществуващите трибуни – два реда за зрители и един – за състезатели, с нови дървени пейки, като е планирана също и направа на нова бетонова ивица – пейка в зоната на фитнес уредите на открито.

Проектът „Многофункционална спортна площадка с. Зараево“ е на стойност 209 967, 92 лв. без ДДС и включва изграждане на спортна площадка – комбинирана за футбол на малки врати (мини футбол), волейбол, тенис на корт, народна топка, бадминтон и самостоятелни кошове за баскетбол. Тя ще функционира на мястото на съществуващата стара, но силно амортизирана, асфалтова площадка в село Зараево. В реализирането на проекта е предвидено и обновяване на съществуващи трибуни и изграждането на алея за осигуряване на достъпна среда и осигуряване на място за велосипеди. Планирани за изпълнение са следните строително-монтажни работи: поставяне на ограда на спортното игрище след предварително демонтиране на амортизираната метална ограда, усилване на съществуващите бетонови стени за монтаж на новата ограда; обновяване на съществуващите трибуни и подпорните стени към тях; монтаж на соларни фотоволтаични осветителни тела за осветление на площадката; привеждане на съществуващата растителност към част озеленяване, алеи и градско обзавеждане – пейки върху трибуните, кошчета, стойки за велосипеди; реконструкция на съществуващите трибуни – 4 реда за зрители с общо 80 бр. места с нови дървени пейки.

Проектът „Спортна площадка за мини футбол с. Ковачевец“ е на стойност 200 769, 34 лв. без ДДС и включва изграждане на спортна площадка за мини футбол, като има възможност да се съчетае и като комбинирана такава – футбол, тенис на корт, волейбол, бадминтон и народна топка, с достъп до нея посредством алеи. В рамките на проекта е предвидено монтиране на ограда на спортното поле, както и на нови спортни съоръжения, които ще бъдат мобилни, с преместваеми стълбове за волейболна мрежа, стълбове за тенис мрежа и врати за футбол. Осигуряването на достъп до многофункционалната площадка ще бъде от три места. Планирано е тя да бъде покрита с мултифункционална трева за волейбол, тенис и футбол, като се предвижда също и направа на площадково осветление от осветителни тела с автономни фотоволтаични лампи LED от соларна осветителна система.

Предстои обявяването на обществените поръчки за избор на фирми-изпълнители по проектите за изграждането на трите многофункционални спортни площадки в община Попово.

Община Попово с подписани договори за изграждането на 3 спортни площадки в гр. Попово и селата Зараево и Ковачевец…

Posted by Община Попово on Wednesday, June 28, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе