Двама мъже от Търговище остават в ареста за срок до 72 часа, след обвинения за държане с цел разпространение на наркотични вещества

Окръжна прокуратура – Търговище привлече към наказателна отговорност двама мъже от града за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Н.Н. и И.А. ще останат задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои исканията за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо тях да бъдат внесени за разглеждане в Окръжния съд. Двамата мъже били задържани от органите на МВР на 27 юни 2023 година в хода на проведена специализирана полицейска операция.

В дома на 39-годишния Н.Н. били намерени и иззети три вида наркотични вещества – 17 грама амфетамин, 10,70 грама марихуана и 10,70 грама метамфетамин. Обвиняемият е добре познат на органите на реда и вече бил осъждан за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Към момента на извършване на сегашното деяние Н.Н. се намирал в изпитателния срок на наложеното му през септември 2021 година наказание.

И.А. също бил осъждан. През месец май 2023 година има влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок. Той също е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. В къщата, където младият мъж живеел, били намерени и иззети 6,40 грама марихуана и 0,42 грама метамфетамин.

Работата по двата случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе