Напусна ни дългогодишният адвокат и съдия Венета Писарева

На 30.06.2023 г. ни напусна адвокат Венета Писарева. Напусна ни един прекрасен и сърдечен човек, раздаващ топлина, човечност и отзивчивост.

Завършила е „Право“ в СУ „Климент Охридски“ през 1970 г. и целият й професионален път преминава на юридическото поприще. Работила е последователно в Софийски градски съд, Районен съд – Търговище и Окръжен съд – Търговище, като в ОСТ е била и председател от 1986 г. до 1992 г. По време на мандата й е осъществено преместването на съда и останалите органи на съдебна власт в настоящата сграда на съдебната палата, за което г-жа Писарева има съществен принос. След 1992 г. става адвокат. Завръща се към съдийската професия през  2007 г., в състава на новосъздадения Административен съд в града ни. След пенсионирането си през 2013 г. работи до последно като адвокат.

Венета Писарева ще остане в съзнанието не само на гилдията, но и на обществеността на града ни, като човек с ясно изразена гражданска позиция, радетел за справедливост, носител на истинските човешки добродетели.

Изключително ценен юрист и приятел! Ще ни липсва много!

Всички съдии и служители от ОС – Търговище изказваме искрени съболезнования на близките й. Поклон пред паметта й!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе