Ученици гостуваха в районните управления в Търговище, Попово и Омуртаг в Деня на отворени врати

С дни на отворените врати в трите районни управления в състава на ОДМВР-Търговище стартираха проявите, инициирани от ОДМВР-Търговище, посветени на професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли.

Ученици от осми клас на II СУ „Проф. Никола Маринов“ в гр. Търговище гостуваха днес в сградата на РУ-Търговище. Полицейски инспектор Валентин Величков от група „Териториална полиция“ в управлението ги посрещна и им показа работни помещения на свои колеги, както и техническото средство за тестване на водачи на МПС за евентуална употреба на алкохол. Голям интерес у осмокласниците предизвика посещението им в криминалистичната лаборатория на областната дирекция, където им бе показано как се снемат пръстови отпечатъци и им бе разказано за действията на специалистите от лабораторията на местопроизшествие.  Мл.полицейски инспектор Михаил Маринов, също от група „Териториална полиция“ в управлението, пък запозна учениците с възможностите на стационарно преносимия уред за контрол на скоростта(т. нар лазерна тринога).

В Деня на отворените врати ученици гостуваха и в районните управления в Попово и Омуртаг. Шестокласници от Основно училище „Любен Каравелов“ в гр. Попово, които са доброволци в Детското полицейско управление, се срещнаха с полицейски служители от управлението. За  работата на хората, призвани да гарантират сигурността на гражданите и обществения ред, им разказа полицейски инспектор Деян Милчев от група„Охранителна полиция“. В РУ-Омуртаг днес гостуваха група шестокласници от основно училище „Академик Даки Йорданов“, които бяха посрещнати от полицейски инспектор Адриан Алексиев от „Охранителна полиция“ И в двете управления децата разгледаха полицейската униформа и се запознаха с помощните средства, използвани от  органите на реда при изпълнение на служебните им задължения – палки, бронежилетки, каски, щитове. Те получиха възможност да  докоснат полицейската палка и щит, да сложат на глава предпазна каска и да надянат тежката защитна бронежилетка, както и да се запознаят с атрибутите, легитимиращи служителите на реда – служебна карта и полицейски знак. Истинска атракция за децата бе да разгледат служебния полицейски автомобил, и най-вече – да станат свидетели на това как той се  движи при специален режим – с включена звукова и светлинна сигнализация.

Проявите в чест на професионалния празник на служителите на МВР, организирани от ОДМВР-Търговище, продължават и утре.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе