Концерт на открито изнася Духовият оркестър в парка „Борово око“

Концерт на открито ще изнесе Духов оркестър „Васил Абрашев“ към Община Търговище на 13 юли. Началото е в 18.00 ч., на малката сцена в парка „Борово око“.

Съставът ще представи разнообразна програма от любими за публиката популярни хитове, маршове, фолклор, както и нови произведения, усвоени през последната година.

Изявата е последна за летния сезон. През септември ще бъдат обявени и нови дати за концерти на открито.

Успешен творчески сезон изпраща оркестърът по думи на диригента д-р Росица Бояджиева-Вълева. В репертоара на състава вече фигурират и нови жанрове, като диксиленд. Оркестърът работи и с нови солисти от местната музикална школа „Ню войсис“, имаше и много съвместни изяви с други оркестри от страната.

И през изминалата година продължи вече утвърдената традиция за изнасянето на образователни концерти пред ученици и възпитаници на детски градини.

През февруари 2023 г. Духовият оркестър бе именуван на името на първия си диригент, Васил Абрашев. По този повод се състоя тържествен концерт, с който бе отбелязано и навършването на 90 години от рождението на патрона на състава, маестро Абрашев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе