Засякоха трима да карат пияни в Търговищко, единият бил и без книжка

За период от време от 8,30 ч нa 21.07.2023 г. до 8,30 ч на 24.07.2023 г. контролните органи са установили по пътищата на областта трима водачи (единият от които – неправоспособен), управлявали МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила (престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс). Това информират от полицията.

На 23.07.2023 г. в 11,06 ч на път I-4(София-Варна), км 225+300 – до разклона за кв. „Запад“ в гр. Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“с търговищка регистрация, собственост и управляван в посока на движение гр. Варна от 59-годишен правоспособен водач от гр. Търговище. При извършената проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,30 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Двама водачи, шофирали след употреба на алкохол, са установени и на територията, обслужвана от РУ-Омуртаг. На 22.07.2023 г. около 19 ч на кръстовището на улиците „Стара планина“ и „Георги Димитров“ е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация, собственост на мъж от с. Трескавец, община Антоново, и управляван от 54-годишен негов съселянин – правоспособен водач. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1.62 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На същата дата около 02,10 ч на ул. „Балкан“ в с. Пъдарино, община Омуртаг, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди А4“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 18-годишен неправоспособен водач от гр. Търговище. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1.78 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 ч в РУ-Омуртаг.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе