Тричасови проверки по метода на широкообхватния контрол в рамките на съвместна операция на „Пътна полиция“ с още 5 институции

Снимка: ОДМВР - Търговище

Съвместна специализирана операция по метода широкообхватен контрол се проведе вчера в Търговище  с  участието на служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР –Търговище. Основната й цел бе осигуряване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за настъпване на тежки пътно-транспортни произшествия и нарушения на Закона за движение по пътищата. В проверките участваха и служители от териториалните структури на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“,  Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите, които извършваха проверки в сферата на своите компетентности.

Проверките се извършиха в близост до изхода от гр. Търговище в посока гр. Омуртаг на път I-4(София-Варна), км 223+760, където водачите бяха спираха и отклонявани за проверка към инспектори от различните институции за отношение по компетентност.

Снимка: ОДМВР – Търговище

В рамките на три часа – за времето от 9 часа до 12 часа, са проверени 159 МПС, от които 113 леки МПС и 46 товарни МПС, както и 176 граждани. Всички водачи на МПС бяха проверени по надлежния ред за наличието на алкохол в издишания от тях въздух, като в пробите не бяха констатирани случаи на употреба на алкохол. Поради съмнения за евентуална употреба на наркотични вещества и/или техни аналози за двама от водачите те са изпробвани и с техническо средство „Drager Drug Test 5000“, като пробите също са отрицателни. Паралелно водачите бяха проверявани на изправност на документи, за притежание на съответното свидетелство за управление на МПС, за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, за преминат годишен технически преглед на моторното превозно средство.

В хода на съвместната операция полицейските служители са установили 18 нарушения по Закона за движение  по пътищата, за които са съставени 8 акта за установяване на административно нарушение и са наложени 10 глоби по фиш. Две нарушения, свързани с техническа неизправност на МПС и липса на лиценз във връзка с превозвания товар, са установени от служители на „ИААА“. Едно нарушение, свързано с претоварване на товарен автомобил, са установили служители на „АПИ“. При извършените проверки от служители на „ТООЛ“ са установени 3 нарушения, свързани с незаплатена винетна такса за МПС при управлението им по републиканската пътна мрежа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе