Напрегната и безсънна нощ за търговищките пожарникари

На множество сигнали за оказване съдействие за ликвидиране последиците от разразилата се снощи в гр. Търговище силна буря с градушка са реагирали екипи на РСПБЗН-Търговище. Веднага след  бедствието всички служители на службата, които не са в отпуск, са били оповестени и своевременно са се явили на работа. Сформирани са били 8 екипа, всеки екип – състоящ се от по четирима огнеборци. До  сутринта в оперативния дежурен център на РДПБЗН-Търговище са получени 61 сигнала за необходимост от съдействие.

През цялата нощ пожарникарите са разчиствали паднали на пътното платно дървета и големи клони на различни места в града и някои от селата в общината, като са ги рязали с моторни триони, за да може да бъде освободено платното. Екип огнеборци са реагирали на сигнал за паднали дървета на околовръстния път Варна-София в местността „Драката“ край гр. Търговище, пречещи на движението на МПС. В близост до падналите дървета е имало и паркирани автомобили. Служители на РСПБЗН-Търговище са премахнали паднали от бурята множество дървета на пътното платно на различни места в областния град – на улиците „Петлешков“, „Трайко Китанчев“, „Стефан Куцаров“, „Сердика“, „Пирин“, „Ал. Стамболийски“, “Епископ Софроний“, „Морава“, „Спиридон Грамадов“, „Ст. Караджа“, “Раковски“, „Братя Миладинови“, „29 януари“, „Велико Търново“, „Васил Левски“, „Паисий“, „Арда“, ,,Гаргановски“, „Никола Симов“, „Опълченска“, „Република“, на пешеходния мост на бул. „Митрополит Андрей“, в квартал „Запад“ на града, в парка „Борово око“ и във вилната зона на гр. Търговище, както и в селата Руец и Овчарово в община Търговище.

Пожарникарите са разчиствали и дървета и клони, паднали и затиснали паркирани леки автомобили на някои улици в гр. Търговище. Екипите на пожарната служба са премахнали и опасно надвиснали вследствие стихията ламарини и различни предмети от покриви на жилищни сгради в гр. Търговище. Служители на същата служба са реагирали и на сигнал за възникнал пожар в сухи треви в с. Буховци, където впоследствие са премахнали и паднали от бурята на пътя дървета.

Тази сутрин до момента в оперативния център на регионалната дирекция са постъпили още 5 сигнала във връзка със снощната буря. Работата на пожарникарите по преодоляване последствията й продължава.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе