Множество сигнали за щети след бурята в сряда

На повече от 10 сигнала за оказване на съдействие за ликвидиране последиците на силната буря, разразила се в община Търговище на 26.07.2023 г. вечерта, са реагирали екипи на РСПБЗН-Търговище и на втория ден след природната стихия.

Пожарникарите са отстранили от пътното платно дървета и големи клони, съборени от вятъра, в квартал „Запад“, във вилна зона „Кованлъка“ край гр. Търговище и на улиците „Опълченска“ и „Братя Миладинови“.

Екипите с помощта на служители от общинска фирма са отстранили пречупен от вятъра и опасно надвиснал над покрива на жилищна кооперация на ул. „Троян“ в гр. Търговище голям клон на дърво, както и дърво, паднало от вятъра върху покрива на склад на ул. „Цар Симеон“ в града.

Премахнато е паднало дърво върху покрива на заведение в местността „Парка“по пътя Търговище-Омуртаг, както и голям клон, паднал върху кабел за пренос на Интернет в кв. „Вароша“.

Отстранени са и наклонени от бурята и опасно надвиснали дървета в двора на институция на ул. „Цар Освободител“ и към къща на ул. „Раковски“в областния град. Премахната е и ламарина, закачила се на дърво до платното на ул. „Република“ в гр. Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе