Хванаха 21-годишен от Търговище с наркотици, обискираха дома му, откриха още

Започнати са две бързи полицейски производства по описа на областната дирекция – за държане и за разпространение на наркотично вещество.

При извършена на 3.08.2023 г. около 22,15 ч на улица в гр. Търговище полицейска проверка на 21-годишен мъж от същия град е установено, че той държи у себе си 19,61 грама суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Веществото е иззето по надлежния ред.

Мъжът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс.

При извършена на следващия ден около 16,05 ч проверка и последващи процесуално-следствени действия претърсване и изземване в жилището на същия в гр. Търговище е намерено и иззето растение с височина 80 см от вида канабис, електронна везна и ръчна мелница тип гриндер с намиращи се в нея около 20 семена за растения от вида канабис, както и 50 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на същото наркотично вещество при извършен полеви наркотест.

По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе