Сигнали за сухи треви и щети от бурята през уикенда в Търговищко

През уикенда екипи на  РСПЗН-Търговище са реагирали на няколко сигнала за пожари в сухи треви, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън – в землището на с. Кралево в община Търговище, в изоставени дворове в с. Макариополско и в с. Буховци(и на двете места спасени от огъня са по две намиращи се в близост сгради).

Техни колеги от РСПБЗН-Попово са се отзовали на сигнал за пожар в сухи треви и отпадъци в землището на с. Ломци – до язовирната стена. Благодарение на намесата им са спасени от огъня 200 декара посеви. Пожарите са погасени без преки материални загуби.

Погасен е и пожар в пластмасови два контейнера за отпадъци в близост до заведение в гр. Търговище. Контейнерите са унищожени от огъня.

Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на сигнал за съдействие за отстраняване на паднало дърво  на пътното платно между селата Васил Левски и Ловец в община Търговище, а техни колеги от РСПБЗН-Попово са отстранили паднало дърво, затрудняващо движението на МПС на пътя между селата Садина и Захари Стояново в община Попово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе