Спипаха 55-годишен мъж зад волана на бус с прекратена регистрация, 61-годишен подкара нерегистрирано АТВ

Започнати са две бързи полицейски производства по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс(за управление на МПС, нерегистрирано по надлежния ред).

На 4.08.2023 г. в 15,25 ч в община Попово, на път I-51(Дралфа-Попово-Бяла), км 53+955, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Форд Транзит“ с бургаска регистрация , управляван в посока гр. Търговище от 55-годишен правоспособен водач от с. Градец. В хода на проверката е установено, че автомобилът е със служебно прекратена регистрация на 20.07.2023 г. на основание чл. 143, ал. 15 от Закона за движение по пътищата(собственикът не е изпълнил задължението си да регистрира моторното превозно средство в регламентирания двумесечен срок от придобиването му).

На същата дата в 21,40 ч на ул. „Христо Ботев“ в с. Баба Тонка, община Попово, е извършена полицейска проверка на четириколесно МПС – тип АТВ, управлявано от 61-годишен правоспособен водач от същото село. В хода й е установено, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе