Над 100 проверки извърши РЗИ в Търговищко през изминалата седмица

Инспекторите извършиха общо 15 проверки от които: по текущ контрол – 4 броя проверки, 2 броя проверки по тютюнопушене, 2 броя проверки по  Закона за управление на отпадъците в лечебни заведения и 7 броя проверки по ОВП.

За периода 07.08.2023г. – 13.08.2023г. са регистрирани: 10 случая на остри респираторни заболявания и  8 случая на остри заразни заболявания.

В имунизационния кабинет на РЗИ-Търговище, се поставят основни и адаптирани ваксини срещу COVID-19, след предварително записване по телефон.

По систематичен контрол са извършени общо 87 броя проверки на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека в т. число и в заведения за хранене и развлечения и хранителни магазини на територията на област Търговище. От тях 42 проверки са по текущ контрол, 21 са проверките по чл.56, 16 проверки са по чл.54 и чл.55 и 8 са по чл.54 а чл.56 а от Закона за здравето, които касаят забраната за пряка реклама на спиртни напитки, продажбата на алкохол на лица под 18 годишна възраст и продажбата и употребата на „райски газ“ (диазотен оксид).

По време на осъществявания контрол за констатирани нарушения са направени 2 предписания, от които:

– 1 предписание до ръководител ЕР-Омуртаг за провеждане на проучване и установяване на причините за влошеното качество на питейната вода в населено място в общ. Омуртаг;

-1 предписание до кмет на община Попово за допълнително обеззаразяване  и информиране на населението за влошеното качество на водата от местна чешма.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе