Пътни полицаи припомниха на деца от образователен център основни правила за безопасността на пътя

Снимка: ОДМВР - Търговище

Днес служители на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция се срещнаха с 30 деца от първи и втори клас от образователен център „Усмивки“ в гр. Търговище в рамките на съвместна инициатива за повишаване информираността на децата относно правилата за движение по улиците и пътищата.  В срещата с малчуганите участваха началникът на  група„Пътен контрол“ ст. инсп. Атанас Димитров, Алиосман Алиосманов –мл. инспектор, и Деян Йорданов – младши автоконтрольор в сектора. На децата бе припомнено кой е разрешителният сигнал на светофара, както и че преди да пресекат пътното платно, трябва непременно да се огледат – първо наляво, а после и надясно. Както и че на пешеходна пътека колоездачите винаги трябва да слязат от велосипеда и да го бутат. И още – че те все още са във възраст, когато не следва да се возят на предна седалка на автомобилите на свои родители и близки, а с обезопасителна система на задните седалки. А тротинетки и ролери следва да карат по алеите в парка, а не по платното, по което се движат други МПС.

Снимка: ОДМВР – Търговище

Децата научиха по какво униформите на пътните полицаи се отличават от тези на останалите им униформени колеги от полицията, и се докоснаха до полицейската стоп-палка и белезници. С огромен интерес те разгледаха служебния полицейски автомобил, а после с удоволствие се снимаха за спомен със своите събеседници.

Снимка: ОДМВР – Търговище

Срещата завърши с демонстриране на практика на спазване на правилата за пътна безопасност – с правилно пресичане на пешеходна пътека на пъстроцветната и жизнерадостна детска група, водена от управителката на центъра Весела Храброва. Разбира се, под зоркия поглед на новите им приятели от сектор „Пътна полиция“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе