Установиха двама търговци на фалшиви стоки в Търговище

Две досъдебни производства по чл. 172б от Наказателния кодекс са образувани в резултат на проведена на 11.08.2023 г. специализирана полицейска операция в гр. Търговище за противодействие на престъпления и нарушения при извършване на търговска дейност със стоки от защитени търговски марки.

При извършени проверки на щанд на седмичния общински пазар е установено предлагане за продажба на стоки от защитени търговски марки(584 артикула – текстилни изделия и обувки) от 45-годишна жена, без да има съгласието на притежателя на изключителното право за това. В хода на превантивната акция е установено още, че в магазин на кооперативния пазар в гр. Търговище са предлагани за продажба 268 парфюма с надпис и лого на различни търговски марки, също без съгласието на притежателя на изключителното право за това.

Имитиращите артикули, с чието предлагане за продажба се нарушават  правата върху търговски марки, са иззети по надлежния ред. По време на полицейската операция са проверени 14 граждани и 4 търговски обекта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе