Демонстративно учение за отработване на реакциите при настъпило ПТП с усложнена пътна обстановка и пострадали

Областният управител на област Търговище Гергана Цонева, зам.-областният Петя Кирилова и експерти от областна администрация присъстваха на демонстративно учение за отработване на реакциите при настъпило пътно транспортно произшествие с усложнена пътна обстановка и пострадали.

В учението взеха участие всички институции, имащи ангажимент за реакция в такива ситуации – РДПБЗН, ОДМВР, Център за спешна медицинска помощ, ОС на БЧК, Областно пътно управление, представители на общините от областта, Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ и Областна администрация.

Областният управител на област Търговище е ръководител на създадения за провеждане на занятието областен щаб, а учението бе проведено на бул.“България“ в гр.Попово, във връзка с изпълнението на Годишната план-програма за безопасност на движението по пътищата на област Търговище за 2023 г.

По време на демонстрацията компетентните органи реагираха своевременно на възникналото ПТП, при което от натоварен автовоз на пътното платно изпада извозван автомобил. Вследствие на инцидента в изпадналото МПС се удря челно движещ се в същата посока лек автомобил. При произшествието са пострадали тежко водачът и пътуващият на предната седалка в движещия се лек автомобил, които са заклещени в него. По-леко пострадали са двама пътуващи на задната седалка. „Основната цел на създадената организация, взаимодействие и обмен между всички екипи, ангажирани при настъпването на ПТП, е да се реагира бързо и да се окаже максимална помощ на пострадалите в инцидента. Екипите на всички институции, участвали в занятието днес, вършат това ежедневно и спасяват животи“, каза областният управител на Търговище Гергана Цонева и благодари на участниците в учението за създадената организация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе