Осмо Национално специализирано изложение за ягодоплодните и Фестивал на малината – Попово 2023

На 15 септември гр. Попово бе домакин на осмото издание на Национално специализирано изложение на ягодоплодните и Фестивал на малината – Попово 2023. Изложението и фестивалът се провеждат под патронажа и със съдействието на Министерството на земеделието и храните, чрез Държавен фонд „Земеделие“, като официални гости на откриването бяха: зам.-министърът на земеделието и храните – Александър Йоцев; народният представител – Иван Иванов, член на Комисията по земеделието, храните и горите в 49-ото Народно събрание, бивш министър на земеделието и храните от 47-ото Народно събрание; Божидар Петков – Председател на Асоциацията на малинопроизводителите и ягодоплодните.

Проявата бе уважена и от кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, а водещ на откриването на Осмото Национално специализирано изложение за ягодоплодните и Фестивал на малината – Попово 2023 бе известният телевизионен водещ Ники Кънчев. На централния площад „Александър Стамболийски“ в Попово редица малинопроизводители и представители на бранша от община Попово имаха възможността да представят и предложат на присъстващите жители и гости на града част от произвежданата от тях продукция от малини.

Освен тях, с информационни щандове в изложението участваха и представители на Европа Директно – гр. Шумен, и Областен информационен център – гр. Търговище. Като част от събитията в програмата, предвидени в рамките на фестивалния ден, бе проведеният кулинарен конкурс „Малинови кулинарни изкушения“ и стартирането на детска работилница за ароматни сапуни. Дадено бе и началото на пленер за детска рисунка „Малината през нашите очи“, с участието на 14 талантливи млади художници от Школа за изобразително изкуство „Арт Попово“ при Дом на културата „Димо Коларов“.

Осмо Национално специализирано изложение за ягодоплодните и Фестивал на малината – Попово 2023 На 15 септември гр….

Posted by Местен Вестник on Friday, September 15, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе