На извънредно заседание на Общински съвет – Попово бе приет бюджетът за 2023 г.

На 14 септември в Залата на Дом на културата „Димо Коларов“ се проведе извънредно заседание на Общински съвет – Попово с една единствена точка в дневния ред – Приемане на Бюджета на Община Попово за 2023 г.

В началото на заседанието с едноминутно мълчание бе почетена паметта и ненавременната кончина на общинския съветник Тодор Тодоров и на кмета на с. Гагово – Румен Иванов.

Клетва за заемане на мястото като общински съветник положи следващата в листата на ПП ГЕРБ – д-р Ганка Колева.

Като допълнителна точка в дневния ред бе включена избирането на временно изпълняващ длъжността кмет на Кметство с. Гагово. За такъв бе определена Десислава Друмева-Кънева – досегашен секретар на кметството.

Общинските съветници продължиха работата си по дневния ред и единодушно приеха Бюджета на Община Попово за 2023 г., който е първият общински бюджет, съставен, приет и ще бъде изпълняван след изтичане на по-голямата част от бюджетната година.

Бюджет 2023 на Община Попово предвижда постигането на бюджетна стабилност в условията на неспираща инфлация при енергоносители, горива, материали и стоки от първа необходимост, чрез провеждане на предвидима финансова политика в полза на местната общност, както и обновяване на техническата инфраструктура в общината, чрез управление на разнообразни собствени и привлечени ресурси от европейски фондове и от централния бюджет на Република България.

Основните приоритети на ръководството на Общината при изпълнение на Бюджет 2023 са свързани с транспортната осигуреност на населението, поддържането на чистотата в населените места и недопускане на нерегламентирани сметища, разширяване на социалната политика на Общината, запазване на културните ценности и развитие на спорта. Очаква се одобрение на инвестиции по Плана за възстановяване и устойчивост на България, по който има възможност за финансиране на общински проекти.

Редовното заседание на Общински съвет – Попово за този месец ще се проведе на 28 септември.

Извънредно заседание на Общински съвет – ПоповоПриет бе Бюджет 2023 на Община ПоповоНа 14 септември в Залата на Дом…

Posted by Местен Вестник on Thursday, September 14, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе