Флаери със съвети за отговорно поведение на пътя раздаваха ученици на водачи на МПС в Деня без загинали на пътя

В периода от 16 до 22 септември 2023 г. в цялата страна, в т. ч. и в област Търговище, се провеждат Дни на безопасността на пътя. Тази година те  се реализират под мотото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“). В рамките на кампанията за осма поредна година Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ ROADPOL организира Ден без загинали на пътя, като датата, определена за тази година, е 20 септември. Целта е в този ден да няма загинали по пътищата на нито една страна от Европа

Основното послание на кампанията – за насърчаване на обществената ангажираност към проблема за безопасността на движението и намаляване на жертвите при тежки пътно-транспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни, ще бъде популяризирано чрез множество инициативи през настоящата седмица, реализирани самостоятелно или в партньорство от различни организации или институции. Идеята е всички да обединят усилия за това поне в рамките на един ден да не бъде допуснато да има жертви на пътя. Активностите от традиционната кампания на ROADPOL се обединяват с дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември.

Дните на безопасност на пътя за Република България се провеждат под патронажа на министъра на вътрешните работи, а национален координатор на инициативата е Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР.

Датата 20 септември, обявена за Ден без загинали на пътя, в гр. Търговище бе отбелязана  с инициатива на Областната дирекция на МВР в партньорство с II СОУ „Проф. Никола Маринов“-Търговище. Няколко полицейски  екипа от служители на сектор „Пътна полиция“ и на РУ-Търговище днес в 10 ч започнаха да спират за проверка МПС, преминаващи по бул. „Трети март“гр. Търговище  в близост до сградата на археологическата експозиция. В съседство до мястото за осъществяване на контрол се намира пешеходна пътека. Докато пътните полицаи извършваха рутинна проверка на документите на водачите и на управляваните от тях МПС, петокласници от споменатото училище връчваха на шофьорите флайери с мотото на кампанията, съдържащи  препоръки за разумно и отговорно шофиране и за безопасно поведение на пътя. Всяка проверка приключваше с пожелание от страна на партньорите в инициативата към управляващите МПС за спокойно и безаварийно пътуване,и успешно достигане на крайната дестинация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе