Трето ОУ “П. Р. Славейков” бе домакин на открит практически урок по повод “Дните на безопасността на пътя” и “Европейската седмица на мобилността”

На 21.09.2023 г. с подкрепата на Областния управител на област Търговище – Гергана Цонева и Главна дирекция “Национална полиция” – МВР, Трето ОУ “П. Р. Славейков” бе домакин на открит практически урок по повод “Дните на безопасността на пътя” и “Европейската седмица на мобилността”.

Официални гости на събитието бяха Областен управител г-жа Гергана Цонева, Заместник Областен управител г-жа Петя Киролова,г-жа Елка Станчева Началник РУО Търговище, представители на ОД МВР -Търговище сектор „Пътна полиция“ инспектори Мартин Стоянов и Сашо Миланов.

В инициативата се включиха възпитаници на II СУ “Професор Никола Маринов”, I СУ “Свети Седмочисленици” и I ОУ “Христо Ботев”.

Проведоха се тематични практически игри и демонстрации в подкрепа на кампанията за пестене на енергия и безопасното придвижване по улиците:

  • Как трябва да се държим като пешеходци – демонстрация от първокласници и техните класни ръководители;
  • Познаваме ли светофара? – третокласници прилагат уменията си чрез подредба на цветовете му;
  • Разпознавам основните пътните знаци – четвъртокласници редят пъзели с пътните знаци;
  • Майсторски умения за управление на тротинетка и велосипед по трасе – ученици от III – VII клас на присъстващите училища.

Като участници в “Дните на безопасността на пътя” и “Европейската седмица на мобилността”, Славейковци призоваваме да се движим с ум и сърце, като използваме екологичен транспорт. Така ще оставим следа не само в сърцата на нашите деца, но и в бъдещето на нашата планета.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе