Приеха генералния план за организацията на движението в Търговище

Снимка: Община Търговище

Общинските съветници днес приеха Генералния план за организацията на движение в Търговище. Схемата е идеен проект за развитието на организацията на движението в града. Тя е съобразена с Общия устройствен план на Търговище и цели осигуряването на по-добра организация и удобство за всички участници в движението.

Планът бе публикуван за обществено обсъждане през май, а след това и през юли, заради постъпили предложения от граждани. Част от постъпилите становища са отразени в проекта.

Сред предложенията, отправени от гражданите, са тези за въвеждане на забрана за ляв завой на кръстовището на ул. „Хан Кубрат“ и бул. „Митрополит Андрей“. Одобрено е и предложение за поставяне на знак и маркировка за забрана за спиране и паркиране на кръстовището на ул. „Цар Освободител“ и бул. „Трайко Китанчев“, с цел осигуряване на видимост на завиващите превозни средства. Отразено и предложение част от улиците в квартал „Боровец“ да станат еднопосочни.

Предлага се и въвеждането на „Синя зона“ в центъра. С цел увеличаване на пропускателната способност, в плана е заложено изграждането на кръгово кръстовище на ул. „Паисий“ и ул. „Капитан Данаджиев“. Като алтернатива там се предлага поставянето на светофар. Предлага се изграждането на кръгово кръстовище и на улиците „Кюстенджа“ и „Стефан Караджа“.

Предвидено е и въвеждане на еднопосочно движение по улиците „Г. С. Раковски“ и бул. „Митрополит Андрей“, след изграждането на улица от западната страна на булеварда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе