Пожарникар от РСПБЗН-Антоново стана републикански шампион по класически шахмат за служители на МВР

Голям успех постигна 28-годишният служител в РСПБЗН-Антоново Делян Димитров на проведеното от 26 до 28 септември т. г. в курортния комплекс „Златни пясъци“ държавно първенство по шахмат за служители на МВР. Той стана победител в индивидуалната надпревара по класически шахмат, в която взеха участие 14 състезатели. В състезанието Димитров е имал 7 срещи, в които е постигнал 5 победи, а 2 от тях са завършили наравно. Припомняме, че  той печели за втори път – след 2021 г., републиканската титла в същата дисциплината сред служителите на МВР.

Много успешно се е представил Д. Димитров и в другата състезателна дисциплина от тазгодишното държавно първенство – по бърз шах. Там той е спечелил второто място с еднакъв резултат с победителя Николай Петков от гр. Русе, но със загуба в прекия двубой помежду им.

Делян Димитров работи в пожарната от 2018 г. Живее в гр. Търговище.

С купа за второ място в отборното класиране от държавното първенство се завърна отборът на РДПБЗН-Търговище. В него освен Делян Димитров участва и началникът на РСПБЗН-Антоново гл. инсп. Михаил Михайлов. Пред тях в общото класиране е единствено отборът на ОДМВР-Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе