Поповски читалища със спечелени проекти по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ – 2023

За поредна година читалища от община Попово печелят проекти за финансова подкрепа на обществените библиотеки за обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници. Проектите са по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” – 2023 г., за която Министерството на културата обяви конкурсна сесия през месец май.
Приоритет на програмата е обновяване на библиотечните фондове с цел насърчаване на интереса към книгата и четенето и съдействие за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация.

С нови книги ще зарадват своите потребители библиотеките на НЧ „Св. св. Кирил и Методий-1882“ – гр. Попово; НЧ „Възраждане-1924“ – кв. Невски, гр. Попово; НЧ „Искра-1893“ – с. Паламарца; НЧ „Люба Велич-1905“ – с. Славяново; НЧ „Иван Иванов-1891“ – с. Медовина, и НЧ „Просвета-1894“ – с. Водица. Общата стойност на спечелените проекти от шестте читалища е в размер на 9 111,81 лв.

Поповски читалища със спечелени проекти по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и…

Posted by Местен Вестник on Wednesday, September 27, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе