В първо СУ „Свети Седмочисленици“ отбелязаха Дните за безопасност на пътя с редица инициативи

В първо СУ „Свети Седмочисленици“ отбелязаха Дните за безопасност на пътя (16-22 септември) с редица инициативи.

Проявите започнаха с открит урок по безопасно движение по пътищата. Представиха го учителите Надя Милева, Хава Дурльова и възпитаниците им от 4. В клас. Урокът се проведе с помощта на интерактивни кръстовище, пътни знаци и училищен светофар.

С урока децата си припомниха основните пътни знаци, направиха и упражнения за безопасно пресичане на пешеходна пътека. Припомниха си и как трябва да се съобразяват със светлините на светофара, както и основните знания и умения за безопасно движение по пътищата.

Урокът по БДП съдържаше практически елементи, елементи на викторина, ситуационни моменти и нагледни средства.

Заедно с това учениците от 5 и 6 клас, водени от учителя си по изобразително изкуство Силвия Малинова също се включиха в инициативата. Те изработиха манекен, който държи в ръцете си посланието „Децата нямат спирачки“. Освен това измайсториха модели на светофари, пешеходни пътеки, табло с послания, както и много рисунки.

Ученици от 5 и 7 клас участваха в практически урок по безопасност на движението с велосипеди, който се проведе в Трето ОУ „П.Р. Славейков“. Освен майсторско управление, децата упражниха умения и знания как безопасно да стигнат с колелета от дома до училище като спазват правилата за движение.

В първо СУ „Свети Седмочисленици“ отбелязахме Дните за безопасност на пътя (16-22 септември) с редица инициативи….

Posted by Първо Средно Училище Св.Седмочисленици on Thursday, September 21, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе