Радослав Бойчев: Обходен път за тежкотоварните автомобили ще осигури безопасност и спокойствие на жителите на Търговище

Трафикът, преминаващ през Търговище, трябва да бъде намален, за да осигурим безопасно движение по улиците и спокойствие на жителите на града. Това заяви кандидатът за кмет на Търговище Радослав Бойчев пред възрастните хора, с които се срещна в клуб „Паисий Хилендарски“.

За целта той пое ангажимент да издири в общинските архиви и да реанимира забравения проект за обходен маршрут и пренасочване  на тежкотоварните автомобили.

„Хората искат засилено полицейско присъствие на местата, където се организират гонки с автомобили, които нарушават обществения ред и са заплаха за живота на хората“, коментира след срещата си с пенсионерите независимият кандидат за кмет. Като особено рискови възрастните хора определиха пешеходните пътеки на ул. “Паисий Хилендарски” и ул. “Капитан Данаджиев”.

Кандидатът за кмет ги информира, че в управленската си програма, освен регулиране и облекчаване на трафика, е заложил видеонаблюдение. То трябва да спре не само вандалите, които рушат обществено имущество, но и организаторите и участниците в гонките.

Възрастните хора на Търговище – и в клуб „Паисий Хилендарски“, и в „Петко войвода“ очакват следващият кмет на общината да осигури старчески дом, съобразен с нуждите на старите хора: да предлага добри условия и социален живот, а в същото време да е в града, за да ги посещават често близките им.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе