Горска педагогика в Попово

Над 500 деца от Попово се включиха през седмицата в уроците по горска педагогика организирани от експерти от ДПП „Шуменско плато“ и СИДП. Децата от 1 до 4 клас, на две от училищата – „Климент Охридски“ и „Любен Каравелов“, получиха като подарък новата книжка за дърветата в България, отпечатана със средства по ОПОС и научиха важни неща за основните дървесни видове в Североизтока.

В края на урока малчуганите вече знаеха, че дърветата се делят на широколистни и иглолистни, че иглиците на бора са по-дълги от тези на елата и още много неща по които могат да разпознават различните дървета. За да направят занятията по-интересни за децата горските педагози им бяха подготвили и различни рецепти за чай, печени кестени и лечебни разтвори, които могат да се ползват от малки и големи.

Това е първото гостуване на горски педагози в община Попово, като следващата среща на децата и горските ще бъде на територията на ПП „Шуменско плато“, за да могат малките ученици да разгледат пещерата „Бисерна“ и летния център.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе