Община Попово отбеляза своя професионален празник

На 12 октомври Община Попово отбеляза Деня на българската община и местното самоуправление и свой професионален празник.

Вече 25 години този празник се отбелязва, за да популяризира дейността на местната власт, да се постигне по-добро обществено разбиране за ролята й в развитието на обществото, както и да се стимулира по-активно гражданско участие в процесите на управление. Този ден е толкова важен и защото именно местното самоуправление гради основите на цялостното управление на държавата.

Традиция е ежегодно в Община Попово да се връчват призове за най-добри служители в Общинска администрация и звената към нея, за най-добър кмет и кметски наместник на населено място. Носителите им и тази година бяха избрани от определена за целта комисия, като бяха наградени от временно изпълняващия длъжността кмет на община Попово – инж. Милена Божанова.
Призът „Най-добър служител“ на годината в Община Попово бе присъден на Тодор Веселинов Тодоров – старши юрисконсулт в Дирекция „Административно правно информационно обслужване и обществени поръчки“.

За най-добър служител в структурите на звената на Общинска администрация – Попово, тази година бе избрана Ваня Иванова Стилиянова – счетоводител в Звено „Образование“.
„Най-добър кмет на годината“ в община Попово стана Хасан Мехмедов Идиризов – кмет на село Козица, а за „Най-добър кметски наместник на годината“ бе определена Анифе Сафетова Ереджебова – кметски наместник на село Иванча.

Община Попово отбеляза своя професионален празникНа 12 октомври Община Попово отбеляза Деня на българската община и…

Posted by Местен Вестник on Friday, October 13, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе