Водоснабдяването в Търговищко: Вода газим, жадни ходим

Как да бъде решен вечният проблем със сушата по селата обяснява независимият кандидат за кмет Радослав Бойчев

Ефективното използване на подземните води, които се намират под цялата територия на община Търговище, не само ще реши проблемите с водоснабдяването в редица села, но и ще превърне общината в балнеолечебен център. В това е убеден независимият кандидат за кмет на община Търговище Радослав Бойчев, който е подкрепен от „БСП за България“,  „Възраждане“, „Български възход“, Български гласъ“ и ПП МИР.

„В момента повечето села се намират в абсурдната ситуация под тях да се намират огромни количества вода, а те да са на режим“, възмущава се той. „В същото време Търговище пие вода от язовир, предназначен не за питейни нужди, а за поливане – „Тича“, допълва Бойчев.

Според него този проблем няма да съществува, ако се използват всички 10 вече направени сондажа в Малм-валажанския вододаен хоризонт, който обхваща цялата територия под Търговищка област, Добруджа и стига до черноморското крайбрежие – от него вече се захранва курортът „Албена“.

В същото време в Търговище водата е скъпа, защото е помпажна и себейстойността на добиването й зависи от цената на тока. Селата пък са на режим, ядосва се Бойчев. Единственото, което трябва да се направи, е да се проверят сондажите, да се направи проучване на качеството на водата и тя да бъде включена във водоснабдяването на града и селата.

Незаинтересованост и чиновническа инерция е умъртвила още една „златна“ възможност за общината – експлоатацията на минералните извори тук, продължава кандидатът за кмет. Това е важна предпоставка за изграждането на балнеолечебен комплекс и развитие на туризма в общината.

Природните дадености позволяват да бъде разработена и профилактично-оздравителна програма за деца и възрастни на база лечебните свойства на търговищката минерална вода

Към нея ще бъде включено и изграждането на плувен басейн с минерална вода за целогодишни тренировки на деца и възрастни

За Радослав Бойчев можете да гласувате с No 77 в бюлетината!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе