Кандидатите за общински съветници от Коалиция „БСП за България” проведоха поредица от срещи с избиратели от селата Дралфа, Пробуда, Дългач и Здравец

Кандидатите за общински съветници от Коалиция „БСП за България”, заедно с подкрепеният от тях кандидат за кмет на община – Радослав Бойчев проведоха поредица от срещи с избиратели от селата Дралфа, Пробуда, Дългач и Здравец.

Оплакванията на хората са близки.

Огромен е проблемът с достъпа до чиста питейна вода в някои от селата. Местната власт от дълги години неглижира задълженията си по това перо, въпреки че то е от първа жизнена необходимост за живота на хората.

И в идните години се очаква проблемът да се задълбочава още, с оглед на климатичните промени. Трябва да се вземат СПЕШНИ управленски мерки!

Уличното осветление по малките населени места е трагично. Нощем улиците са тъмни и опасни, осветлението (ако има такова) е оскъдно. На много места се забелязва, че малкото улични лампи светят  с часове през светлата част от деня и генерират абсолютно ненужен разход на енергия (който естествено се плаща от нас)!

Проблеми има и с пътищата и опасните разбити селски улици. Местната власт от години прави ремонти и обръща внимание на градските улици, но за улиците вътре в селата изглежда никой не се сеща. Хората се чувстват като забравени и изоставени.

Всички отбелязват как настоящите управляващи се сещат за селата само по избори, и то дори не винаги! И само обещават, а после нищо!…

На срещите в селата Пробуда и Дралфа се представиха и кандидатите за кметове на населени места.

Айдън Алиев е кандидатът на БСП за кмет на село Пробуда.

Той е родом от селото. Прекарал много години в чужбина, развивайки няколко успешни частни бизнеса в Италия и Португалия. След ковид-вълната, решава че ще се върне трайно в родното село Пробуда – при близките и семейството си.

Видял добрия управленски пример и практики в чужбина и силно разочарован от местната действителност, той се кандидатира за кмет на селото с една цел – „Да пробуди Пробуда!”. Айдън иска селото да се възроди и модернизира, да има вода, чистота и адекватни условия за живот и развитие на младите и децата!

Али Халилов е рекордно младият кандидат за кмет на село Дралфа, издигнат от БСП. Той е на 27 години, завършил специалност „компютърни мрежи”  и продължава обучението си. Израснал в Дралфа и създал семейство там, той милее за селото и иска да го превърне в живото и китно селце, което помни от детството си. Поради същата причина той избра и БСП за своя партия, защото „помня, че нашето и околните села бяха добре, когато БСП управляваше общината. Откакто дойдоха на власт сега управляващите, селата са като забравени от Бога и бавно замират! Искам това да се промени! Никога не съм и няма да деля хората на етнически и религиозен принцип! Искам всички в Дралфа да сме едно – обединени и силни заедно – и ще работя еднакво за доброто на всички в Дралфа!” – заявява категорично Али.

Ние от „БСП за България“ не раздаваме щедри обещания, а отиваме там – сред хората, за да научим проблемите им от първа ръка и единственото, което обещаваме е, че ще направим всичко възможно да работим за разрешаването им – стъпка по стъпка!

Ако искате да ни подкрепите – гласувайте с №1 в бюлетината за общински съветници и №1 в бюлетините за кметове на населени места! А за да подкрепите нашият избор за кмет на община Търговище – гласувайте за Радослав Бойчев с №77!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе