Радослав Бойчев: Подземни контейнери и вендинг машини за рециклиране ще подобрят сметосъбирането

Резултатното сметосъбиране и почистване на общината ще бъдат във фокуса на управление на независимия кандидат за кмет на Търговище Радослав Бойчев.

„При срещите ми в селата на общината стана ясно, че сумите за сметосъбиране поглъщат голяма част от парите на кметствата. Затова трябва да разредим курсовете на камионите чрез поставянето на подземни контейнери за смет. Те са по-обемни и по-рядко се изпразват. Освен това са недостъпни за животни, птици, клошари и вандали. Така местата около тях ще са по-чисти отколкото около стандартните контейнери днес“, убеден е Бойчев.

Разделното събиране също трябва да надхвърли цветните контейнери със съмнителен ефект.  „Хората непрекъснато се оплакват как изхвърлят разделно, а след това виждат как контейнерите и за хартия, пластамаса, метал, и за стъкло се изсипват накуп в един и същ камион. Още повече, че цветните контейнери бяха премахнати от някои централни улици на Търговище под предлог, че те били само за домакинства, а в тези райони имало предимно търговски обекти“, възмущава се кандидатът за кмет.

За стимулиране на жителите на общината да бъдат монтирани вендинг машини, които веднага ще „награждават“ този, който предаде за рециклиране бутилка или кенче, предлага Радослав Бойчев.

Интерактивна карта на сайта на общината пък ще показва къде, как, кога могат да се изхвърлят най-различните по вид, материал и размер отпадъци на територията на всички населени места.  За целта ще бъдат изградени и липсващите в общината сметища за пластмаса, стари гуми, стиропор и строителни отпадъци.

Специално общинско звено със статут на социално предприятие ще осигурява нов живот за изхвърлените мебели.

Средствата, спестени от разделното събиране на отпадъците, могат да се насочват към различни каузи и екологични проекти на територията на 52-те населени места в община Търговище.

За реализацията на тази идея от предизборната програма на Радослав Бойчев ще се търсят всички възможности за финансиране от европейски и държавни екологични програми

За зелената програма на независимия кандидат за кмет Радослав Бойчев можете да гласувате с No 77 в бюлетината!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе