Радослав Бойчев: Търговище има нужда от характер (ВИДЕО)

„На 42 години съм, живея в Търговище, баща съм на 2 дъщери в училищна възраст“. Така накратко представи себе си независимият кандидат за кмет на община Търговище Радослав Бойчев в подкаст предаване.  А целта му, по думите му, е напълно да промени Търговище, а не просто да смени човека в кметския кабинет. „Не мога да се съглася с начина, по който се управлява общината, защото тя се развива по низходяща градация“, категоричен е той.

Първият успех на Радослав Бойчев по пътя към кметския пост беше мащабното обединение на политически формации, която кандидатурата му предизвика. Сега той е подкрепен от „БСП за България“, от „Възраждане“, от „Български възход“, „Български гласъ“ и ПП МИР.

„Искам да променя мисленето в Търговище. За бъдещето на общината трябва да се мисли стратегически, а не мандатно“, заяви Радослав Бойчев и подчерта, че проектите в неговата програма са с хоризонт за минимум 8 години.

Според него „Търговище има нужда от характер. Има нужда да бъдат взети отговорни и обосновани решения“.

И още: Кметът трябва да е открита личност, да има приемни дни всяка седмица и в селата да не го виждат само от избори на избори. Той пое ангажимента да не бъде кмет само на града, но и на всичките 51 села в общината.

Като най-спешни задачи след встъпването в длъжност Радослав Бойчев посочи подготовката за зимата – почистване на деретата преди големите дъждове, осигуряване на гориво за обществените сгради, почистване на пътищата, маршрутите за хората на хемодиализа… Като особено важен проблем той определи безопасността на самотните хора по селата.

По време на интервюто кандидатът за кмет отговори на въпроси на жители на общината, зададени чрез социалните мрежи. Той обясни как ще бъдат спасени селата от водния режим, как ще бъде осигурено финансиране за асфалтиране в малките населени места, как движението в града ще стане по-безопасно и как общината – по-чисто и приветливо място.

Особено внимание – с конкретни предложения и примери Радослав Бойчев отдели на проектите за саниране и най-вече как да бъде осигурено съфинансиране по новата мярка 80/20.

Сам запален спортист Радослав Бойчев не може да се примири със състоянието на спортната база в общината и липсата на адекватни възможности за физическа активност на децата и младежите. „Болна тема ми е спортът“, каза независимият кандидат за кмет.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе