Златно отличие за Гизем Орханова от международен конкурс в Япония

Златен медал от 53-та международна изложба за детско творчество 2023г., провела се в японския град Осака, спечели Гизем Орханова Шукриева от IV б клас в Първо СУ, с класен ръководител Бисерка Добрева. С рисунката „Оранжево небе“, ученичката взе „Златна награда“ за високия стандарт на работа и приноса й към международното приятелство.

Международният конкурс и изложба за детско изкуство (The International Children’s Art Exhibition – ICAE) е основан през 1970 г. в Осака, Япония. Основната му цел е да изследва живото въображение на децата и да им помага да развият интелигентността и личността си. Съдийският състав включва представители на Biiku Bunka Kyokai (Фондацията за художествено образование в Япония), преподаватели по изкуства и учители от участващите страни.

В конкурса всяка година участват десетки хиляди рисунки на деца от цял свят. Произведенията на изкуството се оценяват въз основа на оригиналност, ясно изразено съдържание и културен израз. След като са избрани победителите от всички страни, техните рисунки стават част от пътуваща международна изложба за деца.

Участието в международната детска изложба на изкуството бе почетено от селекционна комисия с председател Масами Зения.

Златно отличие за Гизем Орханова от международен конкурс в Япония 🥇Златен медал от 53-та международна изложба за…

Posted by Първо Средно Училище Св.Седмочисленици on Thursday, October 19, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе