Множество пожари са горели през уикенда в Търговищко

4 сгради и 20 пчелни кошера са спасени от огъня благодарение на професионалната реакция на екип служители на РС“ПБЗН“-Попово на получен сигнал за възникнал пожар в местността „Борчалъка“ край с. Гърчиново, община Опака – в близост до крайните къщи на селото.

Намесата на  други два екипа техни колеги от същата служба, реагирал на сигнал за пожар в сухи треви, храсти и битови отпадъци в дворно място в с. Захари Стояново, е спомогнала огънят да не обхване намиращи се в  близост 5 сгради, 5 кошера с пчелни семейства и 1,5 декара площ със соларни панели.

Екип служители на РСПБЗН-Омуртаг са се отзовали на сигнал за възникнал пожар в землището на с. Звездица, община Омуртаг. Огънят е унищожил 4 декара посеви, спасени са 3 сгради и 20 декара с царевица.

През уикенда без преки материални загуби са погасени и пожари в сухи треви в землището на с. Баячево(до язовира), в дворно място в местността „Драката“ край гр. Търговище, в с. Острец и в с. Подгорица, община Търговище,  в землището на с. Малоградец, община Антоново, в сухи треви в кв. „Невски“ на гр. Попово, и в селата Зелена Морава, Камбурово и Плъстина, община Омуртаг, както и в с. Вельово, община Антоново(спасени са 2 сгради).

Погасен е и пожар в контейнер за пластмасови отпадъци в кв.“Запад“ в гр. Търговище. Контейнерът е унищожен от огъня.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе