Обучение на членове на СИК в Дом на културата „Димо Коларов” – гр. Попово

На 27 октомври в залата на Дом на културата „Димо Коларов” в гр. Попово се проведе обучение на членове на Секционните избирателни комисии в община Попово във връзка с предстоящите местни избори за общински съветници и кметове тази неделя. То бе организирано в две части, като в първата се състоя обучението на членовете от секциите в селата на територията на общината, а във втората – съответно на тези от секциите в гр. Попово. Секционните избирателни комисии за местния вот на 29 октомври ще бъдат съответно 20 в града и 34 в селата на територията на общината – общо 54, като в това число влизат и две подвижни избирателни секции. На срещите с членовете на СИК присъстваха представители на: Общинска администрация – Попово – членове на организационно-техническия екип в изборите, Общинска избирателна комисия – Попово, както и от ръководствата на Районно управление – Попово и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Попово. Те се обърнаха към членовете на СИК, като отправиха своите препоръки към тях и им дадоха съвети и насоки как да процедират в определени ситуации, за да може да протече нормално изборният ден.

По време на срещите представителите на Общинска избирателна комисия – Попово – секретарят Надя Тодорова и членовете Силвия Стоянова, Ивета Иванова и Димитър Ковачев, разясниха на присъстващите подробности относно задълженията им и дейностите, които трябва да изпълнят. В хода на обучението бяха обсъдени и уточнени темите относно реда за попълване и предаване на протоколите от изборния ден, как да се процедира при евентуално разминаване в списъците с избирателите по секции и др. Бяха разяснени също и навлезлите отскоро промени в изборния процес, които включват видеозаснемането на резултатите от машинното гласуване и хартиените бюлетини в деня на вота.

В същото време на пл. „Александър Стамболийски” до РЕП в гр. Попово бе поставена машина за гласуване като част от разяснителната и обучителна кампания, в рамките на която обучители от ОИК-Попово разясняваха на гражданите процеса на гласуване със специализираните устройства за електронно машинно гласуване.

Обучение на членове на СИК в Дом на културата „Димо Коларов” – гр. ПоповоНа 27 октомври в залата на Дом на културата…

Posted by Местен Вестник on Friday, October 27, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе