Ученик от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ е „Търговищко дарование“ на 2023

Онур Хикмет от 5.г клас в Първо СУ “Св. Седмочисленици“ е носител на най-високото отличие „Търговищко дарование“ за 2023 г. Наградата му връчи лично кметът на Търговище д-р Дарин Димитров на 1 ноември по време на тържествена церемония в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи.

Онур се конкурира с общо 73 ученици, като неговите постижения са в областта на спорта – състезател е в Клуба по спортна гимнастика „Торнадо“ и през последната година е завоювал десетки отличия в държавни и международни турнири. Онур ще получи и годишна стипендия в размер на три минимални работни заплати.

Община Търговище и Общински съвет – Търговище отличиха още 12 ученици от Първо СУ “Св. Седмочисленици“, които също ще получат стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби.

Годишни стипендии в размер две минимални заплати получават Калина Стайкова от 9.б клас и Толга Абдурахманов от 8.в клас. Калина е сред водещите солистки на балетната формация към ЦМДИ и има отличия от балетни фестивали и конкурси. Нейната награда е в област „Изкуство и култура”. Толга е част от националната гарнитура на националния отбор по гимнастика и е призьор от редица турнири в страна и в чужбина. Той е отличен в област „Спорт“.

В категорията „Образование, наука и техника” комисията отличи Радослав Александров Димитров – ученик в 8.а клас. Той ще получи стипендия от 1/5 от минималната работна заплата в продължение на месец и половина.

В категорията „Изкуство и култура“, отличените ученици са шест. Те ще получават стипендия от 1/5 от минималната работна заплата в продължение на месец и половина.
Сияна-Миа Галин Господинова – ученичка в 5.а клас
Виктория Марчева Марчева – ученичка в 5.б клас
Дария Герасимова Гатева – ученичка в 5.г клас
Шеннур Ислям Фикрет – ученичка в 8.в клас
Дефне Алджан Мустафа – ученичка в 9.в клас
Вяра Николаева Атанасова – ученичка в 10.а клас
Петима са и отличените ученици на Първо СУ в област „Спорт”. Това са:
Ангел Мирославов Стефанов – ученик в 5.г клас
Даниел Йорданов Христов – ученик в 6.г клас
Берк Бейханов Изабетов – ученик в 8.а клас
Савелия Йорданова Христова – ученичка в 8.а клас
Миркаан Даян Стефанов – ученик в 10.а клас

Избраният за трети мандат за кмет на Търговище д-р Дарин Димитров поздрави отличените и им пожела да съхранят будния и търсещ дух, който носят в себе си. „Нека съумеете да развиете талантите си по най-правилния начин, така че и Вие да бъдете удовлетворени, и да продължавате да носите гордост на Търговище“, каза д-р Димитров.

Ученик от Първо СУ "Свети Седмочисленици" е „Търговищко дарование“ на 2023 🥇🎉Онур Хикмет от 5.г клас в Първо СУ “Св….

Posted by Първо Средно Училище Св.Седмочисленици on Friday, November 3, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе