Лъчезарните малчугани от ДГ „Пчелица“ се включиха в първото издание на „Ден на четенето в България“

На 17 ноември наши колеги посетиха I група „Мечо Пух“, с ръководители г-жа Н. Марова и г-жа М. Славева и III група „Слънчо“, с ръководители г-жа Св. Иванова и г-жа И. Дочева.
В малката група ни посрещнаха приказни герои. С широки усмивки и пухкави костюмчета децата изслушаха приказката за „Грозното патенце“, а после се надпреварваха да отговарят на нашите гатанки. Използвайки за пример прочетеното, научихме какво са доброто, толерантността и приятелството.

На децата от трета група прочетохме стихчета от книгата „Мечтатели“ от Албена Фурнаджиева и разказахме по картинки поучителната приказка за „Грозното патенце“. Темата за добротата отново бе обсъдена, като споменахме и за значението на Деня на толератността, който отбелязахме на 16 ноември.

Инициативата Ден на четенето – България се организира от фондациите „Четене“ и „Детски книги“ и от сдружение „Книги и четене“ с подкрепата на „Stiftung Lesen“ – Германия. Партньори на инициативата са Фондация „Глобални библиотеки – България“, Българската библиотечно-информационна асоциация, Асоциация „Българска книга“, „Аз чета“, „Bookmark“ и „Площад Славейков“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе